Blogger Backgrounds

awak ensem , awak cantik , jum kite tekan banyak banyak :)

Thursday, July 21, 2011

nawaitusalam reader :)

:: nawaitu = niat ::
dalam setiap perkara yang kite lakukan , nawaitu adalah tersangat sangat lahh penting . jika nawaitu baek maka hasil yang kte dapat juga adalah baek . erti kata laen pulangan lahh kann ??
jika nawaitu ta baek maka hasil yang kte dapat adalah juga tidak baek malah ade yang membawa keburukan untuk kte lagi adalah kann !! :: thinking ::

:: nawaitu tersasar ::
betol kann nawaitu dalam setiap perkara yang d lakukan . barulahh dapat ke baekn kann untuk diri sendiri dalam jangka masa yang singkat mahupunn panjang . ( dunia n akhirat ) . tp kadang kadang aku pelik jgak , dah taw nawaitu tue tersasar boleh plak berbangga kann ? orang yang dengar punn boleh lahh plak buat bahan lawak lakk kann ? gelak sakan plak tue ! haih , pelik betol ngan manusia nie kann ?? ble d tegor mula lahh muncung memanjang siap tarik tarik muka lakk tue , adoy ! :: thinking + pelik ::

:: nawaitu ikut ikut orang ::
kes nie lagi lahh pelik kann ! haih , yang ikut ikut orang nie memang tersangat sangat lahh parah . macam ta de prinsip n hala tuju jew idup kann ! adoy ! try make decision by u'r own ! ta malu kew na ikut ikut org nie ! lagi punn kann dah besa . ALLAH punn dah bagi ckup akal na pk yang mane baek n buruk , so buatlahh keputusan yang betol ! :: thinking + pelik ::

:: betol kann nawaitu ::
padamkan nawaitu yang tersasar tue dan buangkan nawaitu yang ikut ikut orang tue , insyaALLAH hidup korang akan lebih gembira d samping itu mendapat kerberkatan dari NYA :) amin


2 comments:

MiSs FeRRaRi said...

sume tu hampir sama la ngan yana... =)

ladybird.deana said...

yana : bese lahh manusia kann ? yang penting sekarang berubah ea . betol kann nawaitu :)

Post a Comment